Nemzetközi foci sport

Világbajnok Real-klasszis válthatja Zidane-t

A szerdai, párizsi 3-0-s vereség után nehéz helyzetbe került Zinedine Zidane, akivel kapcsolatban a Mundo Deportivo azt írta, lehet, nem sokáig marad a Real Madrid edzője.

Florentino Pérez klubelnök állítólag már a bajnokság kezdete óta kétkedve figyeli, mire lesz képes a francia szakember, akivel ugyan még megvan a La Liga-veretlenség, de a Valladolid elleni hazai 1-1, majd a Villarreal vendégeként elért 2-2 sem az az eredmény, ami elfogadható lenne.

Real: Zidane távozása a téma Spanyolországban
Florentino Pérez az edzőváltáson gondolkozik, a Marca szerint Allegri, Mourinho vagy Raúl érkezhet a kispadra.

Ehhez jött hozzá a párizsi, kapura lövés nélküli, kilátástalan futball, és az ezzel járó 3-0-s vereség, márpedig ez döntési helyzetbe hozhatja Pérez elnököt. A Mondo Deportivo szerint a sportvezető nem biztos, hogy bízik a továbbiakban Zidane-ban (bár egy vasárnapi, Sevilla elleni esetleges győzelem sokat javíthatna jelenlegi helyzetén), és lehet, behozna valakit, akiben jobban bízik.

Zidane: a PSG mindenben jobb volt nálunk
A vezetőedző szerint nem pörgött megfelelő intenzitáson a Real Madrid.

A lap azt írta, az elnökhöz közelállók szerint Pérez elárulta, nagy hibát követett el, amikor a nyáron a Real Madsrid Castillától elengedte Xabi Alonsót a Real Sociedadhoz. A 37 éves világbajnok középpályás júliusban vette át a baszk együttes B csapatát, amely négy forduló után a harmadosztály 3. helyén áll.

Pérez úgy látja, hogy Alonso komolyabb karakterrel és nagyobb taktikai repertoárral rendelkezik, így előbb átadná neki az első csapat vezetését, mint a Castillát jelenleg irányító Raúl Gonzáleznek.

Kiemelt fotó: JAVIER SORIANO / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!