Nemzetközi foci

Gyógyíthatatlan betegségben meghalt a Rangers egykori légiósa

43 éves korában elhunyt Fernando Ricksen, a Glasgow Rangers egykori holland válogatott futballistája, aki 2013 óta harcolt az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) nevű idegrendszeri betegséggel.

Hősiesen küzdött ezzel a szörnyű betegséggel, sohasem felejtik el a csapattársai és a Rangers-szurkolók

– nyilatkozta Stewart Robertson klubigazgató.

A dán válogatott csatár, Peter Lövenkrands is megemlékezett róla, azt írta közösségi oldalán, hogy sokat köszönhet Ricksennek. „Nem volt autóm, ezért ő vitt mindig edzésre, a pályán és a pályán kívül is nagyszerű volt a kapcsolatunk. Igazi harcos és vezér volt a pályán! Tényleg hiányozni fogsz, barátom!”

Többi klubja közül a Fortuna Sittard a rokonoknak kívánt sok erőt ezekben a nehéz időkben. „Harcot, nyugodj békében!” – írta a holland klub a Twitteren.

Az orosz Zenit is sajnálatát fejezte ki egykori játékosa korai halála miatt.

Az Alkmaar a Twitteren küldött üzenetben fejezte ki részvété a családtagoknak.

Ricksen 2000 nyarán 3,75 millió fontért az AZ Alkmaartól szerződött a skót csapathoz, amellyel 2003-ban és 2005-ben bajnok volt, de nyert két Skót Kupát (2002, 2003) és három Ligakupát (2002, 2003, 2005) is.

A 12-szeres válogatott játékos egy alapítványt hozott létre azért, hogy sorstársainak segítsen. 2015 januárjában egy jótékonysági mérkőzésre 41 ezer néző látogatott ki, és a rendezvényen 320 ezer fontot gyűlt össze.

Kiemelt fotó: MIGUEL RIOPA / AFP

Olvasói sztorik