Nemzetközi foci

Zidane másik fiából is főszereplő lett a hétvégén

Enzo lőtte csapata egyetlen gólját a portugál élvonalban.

Megírtuk: a spanyol másodosztályban a Rayo Vallecano hazai pályán verte 2-0-ra a Racing Santandert. A meccs legérdekesebb jelenete a hosszabbításban jött el: a Real Madrid vezetőedzőjének, Zinédine Zidane-nak a fia, a kapus Luca Zidane ekkor próbált főszereplővé előlépni, ám nem úgy sikerült a terve, mint gondolta.

Zidane fia hőssé akart válni, rosszul sült el a dolog
Egyenlítés helyett újabb gólt kapott csapata.

A 21 éves, BL-győztes játékos, aki kölcsönben szerepel a Santandernél, a hosszabbításban előrement, hogy segítsen az egyenlítésben, ám rosszul jött ki egy fejpárbajból, elveszítette a labdát, a hazaiak pedig az üres kapuig gyalogolhattak, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Egy nappal később Zidane másik fia, az édesanyja nevén, Enzo Fernándezként szereplő 24 éves középpályás is főszereplő volt csapata, a portugál élvonalban játszó C.D. Aves összecsapásán, ő szerezte ugyanis csapata egyetlen találatát egy fejesből. Az már más kérdés, hogy végül 5-1-re kikaptak a Guimaraes otthonában.

 

Teljes nevén Enzo Alan Zidane Fernández két hónapja szerződött Portugáliába a spanyol másodosztályú Rayo Majadahondától. Új együttesében negyedik bajnokiján ez volt a második találata. Az Aves öt meccséből négyet elveszített a szezonban, így három ponttal áll a tabella 16. helyén.

Kiemelt kép: OLIVIER MORIN / AFP

Olvasói sztorik