Nemzetközi foci

Firenzében égette meg magát a Juventus

A szezon során először veszített pontokat a Juventus, miután 0-0-s döntetlent játszott a Fiorentina otthonában az olasz bajnokság 3. fordulójában. Maurizio Sarri, a címvédő nyáron kinevezett vezetőedzője először ült a kispadon tüdőgyulladását követően.

Bár a Juve volt az egyértelmű esélyes a mérkőzés előtt, a firenzeiek már a találkozó elejétől kezdve nyomás alá helyezték a torinói védelmet, az egyszer nagyot hibázó, de azt megúszó Szczesny volt, aki többször is meccsben tartotta csapatát. Ha mindez nem lett volna elég, Costát és Pjanicot is le kellett cserélni még az első játékrészben sérülés miatt.

A hazaiak dolgoztak ki ugyan több helyzetet és találtak többször kaput, ezeket nem tudták gólra váltani. Hiába volt végig a pályán Ronaldo és Higuaín, a Juventus komoly gólszerzési lehetőség nélkül hozta le a 90 percet, így végül be kellett érnie a 0-0-val és az egy ponttal.

A Juventus két győzelemmel és egy döntetlennel azért még a tabella élén áll, az idényt két vereséggel kezdő Fiorentina pedig először szerzett pontot.

Serie A, 3. forduló

Fiorentina – Juventus 0-0

Kiemelt kép: Alessandro Sabattini/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik