Nemzetközi foci

Megsérült, hetekre kidőlt a Barcelona világbajnoka

Umtiti lábközépcsontja megrepedt, mellette Messi, Dembélé és Neto sem játszhat.

Péntek este kihirdette a Valencia ellen készülő keretét Ernesto Valverde, a Barcelona vezetőedzője, amelybe a várakozásoknak megfelelően nem került be Lionel Messi, de a támadósor erősödik Luis Suárez visszatérésével, aki már teljes értékű edzésmunkát végzett – írja az eurobarca.hu.

Samuel Umtiti ugyanakkor újabb sérülést szenvedett, így hetekre kiesett. 

Messi a hétközi nyilatkozatában elárulta, hogy nem játszik a hétvégén. A csapatkapitány sérülése lassan gyógyul, elképzelhető, hogy a keddi, Dortmund elleni BL meccsen is a lelátóról figyeli a társakat.

Visszatért viszont Suárez, miután teljes értékű edzéseket tudott végezni, a kezdőcsapatbeli tagsága pedig Ousmane Dembélé és Messi hiányában gyakorlatilag garantált, ha tényleg 100 százalékos állapotban van.

Ami viszont kellemetlen hír a katalán szurkolóknak, hogy a világbajnok Umtiti lábközépcsontja megrepedt, így 5-6 hétig harcképtelen lesz. A negyedik hiányzó a kapus Neto, helyettes továbbra is Inaki Pena a padon.

A keret többi tagja hadra fogható: Nélson Semedo kiheverte a válogatottnál elszenvedett kisebb rúgását, és a fiatal Ansu Fati, valamint Carles Pérez is a csapattal tart.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik