Nemzetközi foci

Orbán a Bayern München legyőzését ígéri

Bátor szavak a magyar védőtől.

Orbán Willi, a listavezető RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya szerint a hétvégén eljön az ideje, hogy csapata újra legyőzze a címvédő Bayern Münchent a német bajnokságban.

A Bundesligában három fordulót követően már csak az Orbán mellett a kapus Gulácsi Pétert is a soraiban tudó lipcseiek százszázalékosak, és a középhátvéd szerint jó esély van rá, hogy a szombat esti (18.30, tv: Sport2) meccs után is azok maradnak.

Hiszem, hogy lépésről lépésre közelítünk a müncheniekhez, s itt az ideje, hogy ismét győzzünk ellenük. Egyértelműen nyerni akarunk

– hangsúlyozta Orbán.

A védő szerint a Bayern elleni siker újabb megerősítést adna a játékosoknak, hogy jó úton haladnak, viszont egy esetleges vereséggel sem történne tragédia. Orbán mindehhez azt is hozzátette, sikerük kulcsa az lehet, hogy kikapcsolják a Bayern sztárcsatárát, Robert Lewandowskit.

A Leipziget a Bayern, a Wolfsburg és a Leverkusen követi a tabellán egyformán két pont lemaradással, így a lipcseiek egy sikerrel ötpontos előnyre tennének szert a müncheniekkel szemben – írja az MTI.

Kiemelt kép: FRANK HOERMANN / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik