Nemzetközi foci

Lemondása után addig győzködték, hogy végül marad a bosnyák szövetségi kapitány

A bosnyák szövetség kérésére visszavonta lemondását Robert Prosinecki, így továbbra is ő irányítja az ország labdarúgó-válogatottját. Az MTI híre szerint a horvát szövetségi nemzetiségű szövetségi kapitány azután jelezte távozási szándékát, hogy csapata 4-2-re kikapott Örményországban Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Később aztán visszavonta lemondását, miután a szövetség arra kérte, hogy maradjon, és teljes támogatásáról biztosította.

„Biztosak vagyunk benne, hogy az edzőváltásnak jelen pillanatban nem lenne pozitív hatása. Még mindig reális esélyünk van az Európa-bajnoki részvétel kiharcolására” – áll a szövetség közleményében.

Prosinecki elárulta, hogy nehéz döntés volt elállni korábbi elhatározásától:

Nem volt könnyű, hiszen mindig kitartok a döntéseim mellett. Könnyű lenne elfutni és azt mondani, vége. De úgy határoztam, maradok, és bízom benne, hogy tudunk még fordítani a dolgok alakulásán.

Az 50 éves szakvezető tavaly január óta irányítja a bosnyák válogatottat, amely hat forduló után hét ponttal negyedik helyen áll a J csoportban az olaszok (18), a finnek (12) és az örmények (9) mögött. Októberben hazai pályán a finnekkel, idegenben a görögökkel találkozik a bosnyák csapat. Ezt követően az olasz együttest fogadja, majd Liechtensteinben zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A hatos csoportból az első két helyezett biztosítja helyét a jövő évi kontinensviadalon.

Kiemelt fotó: David S. Bustamante/Soccrates /Getty Images

Olvasói sztorik