Nemzetközi foci

Argentína egy félidő alatt megsemmisítette Mexikót

Mondhatjuk, hogy megbukott a vizsgán Mexikó, amely Gerardo Martino irányításával először játszott egy, a világ közvetlen élvonalába tartozó ellenféllel. A texasi San Antonióban a kétszeres világbajnok Argentína volt az ellenfél, amely Lionel Messi nélkül állt fel és Paulo Dybala is csak a kispadon kapott helyet.

Az első félidő után már senkinek sem hiányzott a két sztár, mivel a mesterhármast szerző Lautaro Martínez vezérletével 39 perc alatt négy gólt vágott Argentína.

Az Inter csatára az első góljánál remekül csinálta meg magának a lövőhelyzetet a védők gyűrűjében,

a másodiknál meg nagyszerű passzt kapott Exequiel Palaciostól, a befejezés már rutinmunka volt.

Aztán a mexikói csapatkapitány, Carlos Salcedo kezezése miatt büntetőhöz jutott Argentína, de némi meglepetésre Martínez nem kapta meg az esélyt a mesterhármasra, helyette Leando Paredes lőtte a 11-est, és bár Guillermo Ochoa az irányt eltalálta, védeni nem tudott.

És ezzel még nem volt vége a mexikói rémálomnak, Néstor Araújo bénázott egy sort, így Martíneznek végül csak összejött a mesterhármas.

Martino és Mexikó számára az lehetett a legszomorúbb a vereségben, hogy a mostani csapat tagjai nem vagy alig játszottak az USA elleni, 3-0-ra megnyert meccsen, mivel a kapitány az argentinok ellen akarta bedobni őket. Ez a terv most nem jött be.

Olvasói sztorik