Nemzetközi foci

Bölöni: Ezért tartanak bennünket Európa cigányainak!

Mindkét szeptemberi Eb-selejtezőn botrányt okoztak a román szurkolók, akik Spanyolország ellen a Luis Enrique kislánya halála miatti gyászszünetet nem tartották tiszteletben, majd Málta ellen magyarellenes rigmusokat kiabáltak.

A belga Royal Antwerp edzője, Bölöni László (aki 2000-2001-ben szövetségi kapitányként is dolgozott a román válogatottnál) elítélte a román ultrák idegengyűlölő támadásait.

Magyar vagyok. Azt kérdezem tőlem: mi a hibánk? Az oktatás teljes hiánya. Nagyon fájdalmas ezt az egészet látni. Azt, hogy meccsen ugrálva azt kántálják, ki a magyarokkal az országból. Ez egy nagy seggfejség, a megértés teljes hiánya

– nyilatkozta az Adevarul című bukaresti napilapnak.

„Nem akarom elfogadni, hogy Romániában ilyen alacsony a kulturális szint. És higgyék el, ugyanezt mondanám, ha hasonlót tapasztalnék a románokkal szemben Bulgáriában vagy Magyarországon!” – tette hozzá.

Rus bemutatkozását magyargyalázó rigmusokkal ünnepelték a szurkolók
A Román Labdarúgó Szövetség attól tart, zárt kapus büntetést kapnak a rendbontásért.

Bölöni azt mondta, szörnyű, hogy mocskos módon ez a xenofób magatartás olyan ellenfelekkel szemben lejátszott meccseken jött elő, mint Spanyolország vagy Málta, akiknek semmi közük Magyarországhoz.

Amikor azt látom és hallom, hogy ilyen meccseken is a magyarok elleni harc a fontos, akkor jövök rá, miért tartanak bennünket Európa cigányainak. És ez extrém módon fáj.

Kiemelt fotó: gsp.ro

Olvasói sztorik