Nemzetközi foci

Rettegve hagyta fiát a bölcsődében a megfenyegetett futballista

Januárban 600 ezer euróért szerződtette a BB Erzurumspor csapata a dán Aarhus 30 éves középső védőjét, Pierre Kanstrupot, aki fél év alatt megtapasztalhatta a török labdarúgás sötét oldalát.

Azzal tisztában volt, hogy nem egy élcsapathoz szerződött, végül az Erzurumspor 35 pontot gyűjtve az utolsó előtti helyen zárt (három ponttal maradt el a biztos bennmaradástól), és kiesett a másodosztályba.

A dán Tv2 beszámolója szerint a játékost a szezon során fizetéscsökkentéssel fenyegette meg a klub elnöke, amibe Kanstrup nem ment bele.

Végül azt mondta, hogy nem tudja garantálni az én vagy a családom biztonságát. Majd továbbment, és már arra célzott, hogy a fiam sem lehet biztonságban. Akkor éreztem, hogy ebből elég. A klub biztosította számára a bölcsődét, és arra gondoltam, mi történhet ott vele. Mosolygó szakembereknek adom át reggel, majd amikor elmegyek, sötét szobába zárják órákra?

– nyilatkozta.

Nem tudja, hogy az elnök komolyan gondolta-e a fenyegetést, de úgy vélte, semmi pénzért nem vállalt volna ilyen kockázatot.

Kanstrup augusztusban félmillió euróért a norvég élvonalban szereplő Valerenga labdarúgója lett.

Kiemelt fotó: vif-fotball.no

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik