Nemzetközi foci

Szenzáció az Eb-selejtezőben, Koszovó legyőzte a cseheket

Óriási meglepetéssel indult a szombat az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Koszovó ugyanis hazai pályán 2-1-re legyőzte Csehországot. Pedig a vendégek szereztek vezetést a 16. percben, azonban még az első félidőben egyenlített a házigazda, majd Vojvoda furcsa lövésével a győzelem is meglett.

Jelenleg Koszovó vezeti az A csoportot.

Persze ehhez az is kell, hogy Angliánál két mérkőzéssel többet játszottak (az angolok a bolgárokkal játszanak később), de azért az mindenképp bravúr, hogy az eddigi négy meccsükön még nem kaptak ki, két-két győzelem és döntetlen eddig a koszovói mérleg.

A győztes gól:

A cseh csapatban egyébként hemzsegtek a topligás játékosok, de a koszovói válogatottnak sem kell szégyenkeznie, volt a kezdőben olasz, török, svájci csapatban játszó futballista is. A keretben ott van a diósgyőri Florent Hasani is, ő most kispadozott végig.

Csehország a 43., Koszovó a 120. a legfrissebb világranglistán. Utóbbi csapat elég nagyot megy, csaknem két éve veretlen: legutóbb 2017 októberében kapott ki, azóta öt döntetlen mellett ez volt a tizedik győzelme.

Eb-selejtező, A csoport, 4. forduló

Koszovó – Csehország 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Muriqi (20.), Vojvoda (67.) illetve Schick (16.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik