Nemzetközi foci sport

Messi, Quintero, Zsóri – ez a három gól verseng a Puskás-díjért

Egy legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest.

Zsóri Dániel találata bekerült a legjobb három közé az év góljáért járó Puskás-díj szavazásán – adta hírül hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) honlapja.

Zsóri Dániel egyre közelebb a Puskás-díjhoz, már az első háromban a gólja
A Fehérvárra szerződő fiatal az első magyar a a Puskás-díj döntőjében.

A 18 éves futballista – aki időközben a Mol Fehérvár FC-hez igazolt – a Debrecen színeiben február 16-án, a Ferencváros elleni hazai bajnoki találkozón a 81. percben csereként állt be élete első NB I-es mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

Azóta kiderült, hogy az ő gólján kívül a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate) és az ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi (FC Barcelona) találata került be a dobogósok körébe.

Zsóri az első magyar a díj történetében, aki szerepelt a 10-es jelöltlistán. A listára két hétig lehetett szavazni, a három legtöbb voksot kapott gól közül legendás játékosokból álló zsűri választja majd ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő ünnepségen veheti át az elismerést.

A Puskás-díj odaítélésének feltételei

  • gyönyörű gól legyen (ebbe beletartozhat a távoli lövésből, kitűnő összjátékból vagy például fej fölüli magasságból lőtt gól)
  • a gól nem a másik csapat hibájából vagy szerencsével született
  • a gólszerző nem viselkedhetett sportszerűtlenül a meccsen, illetve nem doppingolhatott

Zsóri Dániel (magyar, DVSC), február 16-án, a Ferencváros elleni magyar bajnokin

Juan Fernando Quintero (kolumbiai, River Plate), február 10-én, a Racing Club elleni argentin bajnokin

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), március 17-én, a Real Betis elleni spanyol bajnokin

Kiemelt kép: FIFA

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!