Nemzetközi foci

Piqué nekiment a bírónak: „Nem tudom levágni a karomat”

A Barcelona védője szerint jogtalan büntetőt ítéltek ellenük.

A címvédő FC Barcelona 2-2-es döntetlent játszott az Osasuna otthonában a spanyol bajnokság harmadik fordulójának első szombati mérkőzésén.

Öt perc alatt betalált a 16 éves csodagyerek, de idegenben nem megy a Barcának
A katalánok fordítottak az Osasuna vendégeként, de a vége 2-2 lett.

A Lionel Messit továbbra is nélkülöző katalánok Roberto Torres gólja után már a hetedik percben hátrányba kerültek, a fordulást követően azonban előbb a szünetben csereként pályára lépő, mindössze 16 éves bissau-guineai Anssumane Fati gyönyörű fejesével egyenlítettek, majd a brazil Arthur lövésével fordítottak.

Előbbi a klub történetének legfiatalabb gólszerzője lett a La Ligában: 16 évesen és 304 naposan talált be, a gránátvörös-kékeknél az eddigi rekordot Bojan Krkic tartotta, aki 17 évesen 53 naposan volt eredményes.

A három pontot ugyanakkor nem tudta bezsebelni a Barcelona, mivel Torres a 81. percben büntetőből megszerezte második gólját is. A tizenegyest Gerard Piqué kezezéséért adták, a védő viszont közel sem értett egyet íz ítélettel, és élesen kritizálta a játékvezetőt.

Szeretném látni, ahogyan a játékvezetők úgy ugranak fel, hogy végig lent tartják a kezüket. Nem tudom levágni a karomat… A szezon elején a játékvezetők sok mindent elmondtak nekünk. Azok alapján számomra egyértelmű, ez nem volt tizenegyes.

Kiemelt kép: ANDER GILLENEA / AFP

Olvasói sztorik