Nemzetközi foci

Ez a két statisztikai adat bizonyítja: tényleg kincset talált a Barca

Anssumane Fati megdöntött egy klubrekordot, és az egész La Ligában ő lett a harmadik legfiatalabb gólszerző.

A címvédő FC Barcelona 2-2-es döntetlent játszott az Osasuna otthonában a spanyol bajnokság harmadik fordulójában. A katalánok már a hetedik percben hátrányba kerültek, a fordulást követően azonban a szünetben csereként pályára lépő, mindössze 16 éves bissau-guineai Anssumane Fati gyönyörű fejesével egyenlítettek.

Öt perc alatt betalált a 16 éves csodagyerek, de idegenben nem megy a Barcának
A katalánok fordítottak az Osasuna vendégeként, de a vége 2-2 lett.

A szinte a semmiből berobbant játékos a klub történetének legfiatalabb gólszerzője lett a La Ligában: 16 évesen és 304 naposan talált be, a gránátvörös-kékeknél az eddigi rekordot Bojan Krkic tartotta, aki 17 évesen 53 naposan volt eredményes.

Fati a La Liga fennállásának harmadik legfiatalabbjaként szerzett gólt: Fabrice Olinga (2012-ben 16 évesen és 98 naposon), valamint Iker Muniain (2009-ben 16 évesen és 289 naposan) előzi csak meg az örökrangsorban.

Fati egyébként hatéves korában költözött Spanyolországba a szüleivel, amikor bátyja, Braima a Sevillához szerződött. Nyolcévesen Ansu is a Sevilla labdarúgója lett, ahonnan testvérével együtt, tízévesen igazolta le a Barcelona.

A 21 éves bátyja még mindig a katalánok játékosa, de rendre kölcsönadják, jelenleg a harmadosztályú  CD Calahorrában próbálkozik. A harmadik tesó, Miguel is a Barcában szerepel, méghozzá ugyanabban a korosztályban, mint Lionel Messi hatéves fia, Thiago.

Kiemelt kép: Jose Breton / Pics Action / NurPhoto

Olvasói sztorik