Nemzetközi foci

Kizárták a korábbi FA-kupa-győztes klubot az angol ligából

1885-ben alapították a Bury csapatát, amely a harmadosztályban indult volna.

Az 1885-ben alapított Bury futballklubot 125 év után kizárták az angol ligából (EFL). A szervezet közlése szerint a klub ötszöri halasztást követően sem tudta megoldani az anyagi nehézségeit: a végleges határidőre sem sikerült megállapodnia az új tulajdonossal, illetve előteremteni a szükséges pénzügyi garanciákat a szezon sikeres befejezéséhez – írja az MTI.

Ibrahimovic visszatérne a Manchester Unitedhez?
Sokat sejtető nyilatkozat a svéd klasszistól.

A Manchesterhez közeli Bury az alapítása után kilenc évvel csatlakozott a ligához, amelynek így az egyik legrégebbi tagja volt. A csapat 1900-ban és 1903-ban megnyerte az FA Kupát, az 1950-es évek közepéig pedig az angol első- vagy a másodosztályban szerepelt, az élvonal tagja utoljára 1928-ban volt. A 2000-es években a harmadik és a negyedik vonal között ingázott, és idén ismét feljutott ugyan a harmadosztályba (League One), kizárását követően ott 23 csapatosra csökkent a mezőny.

Az ugyanitt szereplő Bolton Wanderers négy meccsét már lejátszotta – egy döntetlen mellett háromszor kikapott, gólkülönbsége 0-12 -, de pontlevonás miatt mínusz 11 ponttal a 23., utolsó helyen áll. Mivel a Buryhez hasonlóan jelentős anyagi gondokkal küzd, az EFL 14 napos határidőt adott, hogy rendezze a problémáit, különben szintén a kizárás sorsára jut.

Nyitókép: Christopher Furlong/Getty Images

Olvasói sztorik