Nemzetközi foci

Nem adta nevét az edzői trükkhöz, kirúgták a 7-1-es német-brazil meccs játékvezetőjét

Néhány nap után menesztette a spanyol Salamanca labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Marco Antonio Rodríguezt, a 2014-es Németország-Brazília (7-1) világbajnoki elődöntő játékvezetőjét.

A harmadosztályú klub szombaton csupán annyit közölt, hogy a spanyol és mexikói állampolgársággal is rendelkező Rodríguez szerződése kevesebb, mint egy hét után megszűnik.

Edzőnek állt a brazil-német 1-7 játékvezetője
A spanyol harmadosztályú Salamanca CF új trénere lesz.

„A klub mögött egy olyan üzletember áll, aki nagyon sok pénzt fektetett be azért, hogy a Salamanca ismét élvonalbeli legyen. Azért vállaltam el a feladatot, mert úgy éreztem, képes vagyok erre. A vezetőség arra kért, hogy kövessem a korábbi edzői stáb által megkezdett utat, én pedig kértem, hogy megbízható emberként a bátyám lehessen a segítségemre. Azonban amikor döntéseket kellett volna hoznom, mert felfedeztem a hiányosságokat, a vezetők megakadályozták” – mondta egy salamancai honlapnak.

Gyakorlatilag azt mondták nekem, hogy ne mondjam el véleményem, ne szóljak bele semmibe. Aztán rájöttem, hogy csak egy báb lettem volna José Luis Trejo edző mögött, akinek nincsenek megfelelő papírjai, így hivatalosan nem töltheti be a vezetőedzői posztot. Egy ilyen helyzethez nem adhattam a nevemet.

Marco Antonio Rodríguez elárulta, José Luis Trejóval mindössze négyszer találkozott, de mindössze egyszer sikerült beszélgetniük a futballról, a másik három alkalom egy étkezés, egy csapatséta és egy pénteki mise során történt.

A korábbi futballbíró vezette az öt évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságon az Uruguay-Olaszország (1-0) csoportmeccset is, amelyen Luis Suárez megharapta Giorgio Chiellinit. De dolgozott a 2006-os és a 2010-es vb-n is.

A 2014-es torna után visszavonult, majd televíziós szakkommentátorként dolgozott. Edzőként ez lett volna az első megbízatása.

Kiemelt fotó: Instagram/salamancacfuds

Olvasói sztorik