Nemzetközi foci

Kihagyott tizenegyes és De Gea potyája is okozta az MU vesztét

A Crystal Palace 2-1-re nyert az Old Traffordon.

A nyeretlen Crystal Palace együttesét látta vendégül a Manchester United a Premier League harmadik fordulójában. Az első félórában óriási fölényben játszott az MU, a vendégek jóformán a félpályát sem lépték át, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a “vörös ördögök”. A 32. percben csődöt mondott a manchesteriek védelme: egy kirúgás után Jordan Ayew szerzett vezetést a londoniaknak, akik szinte először jutottak el David De Gea kapujáig.

Chelsea: Abraham duplája kellett Lampard első győzelméhez
A londoniak 3-2-re verték idegenben a Norwichot.

A bekapott gól teljesen megzavarta a Unitedet, amelynek jókor jött a szünet. A második félidőre felpörgött az MU és a visszajátszások alapján a játékvezető jogos tizenegyestől fosztotta meg a hazaiakat, amikor Anthony Martialt lövés közben lerántották. Egy ritmusváltás után Scott McTominayt buktatták, a megítélt büntetőt Marcus Rashford a kapufára lőtte, így maradt a 0-1.

A hajrában Paul Pogba labdaszerzése után Anthony Martial tálalt a nyári igazolás, Daniel James elé, aki tökéletesen tekert a hosszú felsőbe. Az igazi dráma aztán a 93. percben következett: Van Aanholt rövidbe tartó lövését De Gea egész egyszerűen bevédte a kapuba, így a Palace fennállása során először győzte le a Manchester Unitedet.

Ayew, 0-1

Rashford kihagyott büntetője

James, 1-1

Van Aanholt, 1-2

Premier League, 3. forduló

Manchester United – Crystal Palace 1-2 (0-1)
Gólszerző: James (88.), illetve Ayew (32.), Van Aanholt (93.)

Kiemelt kép: LINDSEY PARNABY / AFP
Olvasói sztorik