Nemzetközi foci

„Nem akarok másodedző lenni” – Thierry Henry még bízik a sikerben

Thierry Henry még mindig bízik abban, hogy sikeres edző válhat belőle, annak ellenére, hogy első munkája januárban, húsz mérkőzés és három hónap után csúfos véget ért: a Monaco vezetősége ugyanis kirúgta.

Hét hónappal azután, hogy legutóbb kispadon ült, Henry úgy nyilatkozott, szeretne visszatérni a futball vérkeringésébe, és már több ajánlatot is kapott.

Mondd, hogy őrült vagyok, de szeretem a futballt, és még mindig hiszek abban, hogy sikeres edző lehetek

– nyilatkozta a Telegraphnak.

„Nem gondolok a fájdalomra vagy a kudarcra. Nem szeretem a könnyű feladatot, csak rajtam áll, hogy megvalósítsam az elképzeléseim. Ugyanígy éreztem, amikor játékosként az Arsenalhoz szerződtem, vagy amikor Roberto Martínez mellett a belga válogatottnál munkát vállaltam. Ez egy evolúció. Miután távoztam a Monacótól, a telefonom négy hónapig nem csengett. Aztán hirtelen öt hívás érkezett. Néhány nem az volt, amit kerestem, de akadt másodedzői ajánlat is. De azt nem vállalhattam el, hiszen mi lesz a stábommal. Van néhány srác, aki miattam hagyta ott a munkáját, mit mondanék nekik? Hogy bocsi, de másik munkám akadt? Nem akarok másodedző lenni, első számú szeretnék lenni.”

Henry nem sajnálja, hogy tavaly elvállalta a monacói munkát, inkább hálás, hogy lehetőséget kapott abban a klubban, ahol elkezdte a pályafutását. De hozzátette, a legközelebbi munkát alaposan át fogja gondolni.

Kiemelt fotó: VALERY HACHE / AFP

Olvasói sztorik