Nemzetközi foci

„A műtét sikeres volt, de a beteg meghalt” – hihetetlen meccset játszott az Odense

Elveszítette a dán labdarúgó-bajnokság pénteki mérkőzését az Odense labdarúgócsapata, amely 2-0-s vereséget szenvedett az FC Nordsjaelland otthonában. A vendégek edzője, Jakob Michelsen azért bosszankodott, mert szerinte egy nyerhető meccset buktak el, és nem titkolta, nagyon várja már, hogy a VAR megjelenjen a Superligában is.

A vendégek kezezés miatt már a mérkőzés első percében büntetőhöz jutottak, de Bashkim Kadrii lövését Nicolai Larsen kapus kivédte. Ezt követően mindkét oldalon történt még egy-egy kezezés a 16-oson belül, a játékvezető mindkétszer nagyvonalúan továbbot intett, de ezt tette a 33. percben Oliver Lund közeli lövésénél is, amely viszont elképzelhető, hogy áthaladt a gólvonalon.

Mindenkinek lehet rossz napja, a játékvezetőknek is. Ilyen a futball

nyilatkozta a meccset követően Lund.

0-2 helyett így a 42. percben Mads Döhr Thychosen góljával a hazaiak szereztek vezetést, de hiába támadtak a vendégek őrült erővel a második játékrészben, a 93. percben Mikkel Damsgaard kihasználta, hogy az odensei kapus is feljött egy szöglethez, és a saját térfeléről ívelt a hálóba.

Magával a játékkal Jakob Michelsen is rendkívül elégedett volt, de nem titkolta, szükség van a jövőre bevezetendő videobíróra.

A műtét sikeres volt, de a beteg meghalt. Elveszítettünk egy olyan meccset, amelyet meg kellett volna nyernünk. Nagyon várjuk a VAR-t, mert az a legigazságosabb. Ha az van, még néhány büntetőt meg lehetett volna ítélni

– mondta az OB edzője.

Hozzátette, nem a játékvezetőket okolja a vereségért, mert ők is csak emberek, a játékosai is szerezhettek volna gólokat.

Kiemelt fotó: Twitter/fcnordsjaelland

Olvasói sztorik