Nemzetközi foci

Pulisic talán mégsem lesről lőtt gólt a Szuperkupa-meccsen

Nehéz döntést hozott a játékvezető.

A Liverpool tizenegyesekkel győzte le a szintén angol Chelsea-t az európai Szuperkupáért – az 1-1-es rendes játékidőt a hosszabbításban is egy-egy gól követte, a büntetőket pedig 5-4-gyel húzta be a Pool.

A mérkőzés 40. percében, 1-0-s Chelsea-vezetésnél egy elég nehezen megítélhető döntést hozott a játékvezető: les miatt nem adta meg Christian Pulisic találatát – ember legyen a talpán, aki a megállított visszajátszásból megmondja, igaza volt-e Stéphanie Frappart-nak:

Érdekesség, hogy a 45 európai szuperkupameccs közül kettő dőlt el tizenegyesekkel: 2013-ban a Bayern München szintén 2-2 után szintén 5-4-re verte a Chelsea-t – a londoni kékek menedzsere, Frank Lampard akkor játékosként élte át a vereséget.

Európai Szuperkupa

Liverpool–Chelsea 2-2 (0-1, 1-1, 2-2) – tizengyesekkel 5-4
Isztambul, Besiktas Park
v.: Stéphanie Frappart (francia)
Liverpool: Adrian – J. Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (Alexander-Arnold 91.) – Fabinho, Henderson, Milner (Wijnaldum 64.) – Oxlade-Chamberlain (Firmino 46.), Szalah, Mané (Origi 103.).
Vezetőedző: Jürgen Klopp
Chelsea: Kepa – Azpilicueta, Christensen (Tomori 85.), Zouma, Emerson Palmieri – Jorginho, Kanté, Kovacic (Barkley 101.) – Pedro, Giroud (Abraham 73.), Pulisic (Mount 73.).
Vezetőedző: Frank Lampard
Gólszerzők: Mané (48., 95.) ill. Giroud (36.), Jorginho (100. – tizenegyes)
Sárga lap: Henderson (85.), Alexander-Arnold (107.) ill. Azpilicueta (79.)

Kiemelt kép: Ozan Kose/AFP

Olvasói sztorik