Nemzetközi foci bajnokok ligája

Mutatjuk a Liverpool–Chelsea összes gólját

Négy találat született az Európai Szuperkupában.

Angol házidöntő jött össze az Európai Szuperkupában, ugyanis a Bajnokok Ligáját a Liverpool, míg az Európa Ligát a Chelsea nyerte májusban. Az isztambuli meccset élőben közvetítettük.

Tizenegyeseken úszott el Frank Lampard edzői pályájának első trófeája
Remek meccset játszott a Liverpool és a Chelsea, tizenegyespárbaj döntött.

A Chelsea szerzett vezetést: a francia világbajnok, Olivier Giroud lőtt a hálóba kisodródott helyzetből, Christian Pulisic mesteri passza után (0-1).

A második félidő elején jött az egyenlítés: Fabinho középre lőtt passza felpattant egy Chelsea-játékoson, de pont így pörgött át a londoniak védelme fölött, Roberto Firmino beszaladt és elpöckölte a labdát a kapus mellett. Sadio Manénak csak az üres kapuba kellett betuszkolnia az egyenlítő gólt (1-1).

A rendes játékidő 1-1-gyel zárult, jöhetett a hosszabbítás. Ott a 95. percben Firmino lépett ki a bal szélen egy labdával, majd visszatette a második hullámban érkező Mané elé, aki cirka tíz méterről a léc alá lőtt (2-1).

Itt sem volt azonban még vége: tizenegyesből egyenlített a Chelsea. Abraham lépett ki a labdával, ezt bravúrral védte Adrián, de egy perccel később újra Abraham bukkant föl a tizenhatoson belül, és ezúttal a kapus kiütötte a csatár lábát. Jorginho állt a labda mögé, aki hanyagu gurított a kapu bal oldalába (2-2).

Végül a tizenegyesekre marad a döntés, amelyek során a Liverpool szerezte meg a trófeát.

Kiemelt kép: OZAN KOSE / AFP

Olvasói sztorik