Nemzetközi foci

100 millió fontos cipőszerződést írhat alá a City csatára

Raheem Sterling közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön a Nike leányvállalatával, a nevét Michael Jordan után kapó Air Jordannel, hogy a márka cipőiben focizzon a jövőben, írja a Telegraph.

A szerződés akár 100 millió fontot, azaz 35 milliárd forintot is érhet majd neki.

Az Air Jordan még új a focipiacon, a cég tavaly szállt be a bizniszbe, amikor támogatni kezdte a PSG-t, melynek mezeket és különböző ruházati cikkeket gyárt. A focicipő újítás lenne a Jordantől és Sterling lehet az első sztárigazolás.

Érdekes párhuzam, de Sterling korábban felemelte már a hangját, amiért szerinte a média feketékhez való hozzáállása az, ami még mindig gerjeszti a rasszizmust a sportágban. A Nike egyik amerikai húzóarca pedig az a Colin Kaepernick, aki az Amerikai Himnusz alatt féltérdre ereszkedve tüntetett a feketék elleni rendőri túlkapások miatt.

A szemünk előtt zajlik a 21. századi sporttörténet legnagyobb szégyene
Colin Kaepernick ügye akkor a legszomorúbb, ha lecsupaszítjuk róla az összes sallangot és csak a lényegre koncentrálunk.

A bajnoki szezont mesterhármassal kezdő, angol válogatott Raheem Sterlingnek még egy év van hátra a Nike-val kötött cipőre vonatkozó szerződéséből, ezt követné az Air Jordan. Közben a Manchester Cityvel 2023-ig szól a megállapodása a 24 éves labdarúgónak, heti 300 ezer fontot keres.

Nyitókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik