Nemzetközi foci

„Mit tegyek azzal a férfival, aki női ruhát visel?”

Két év után távozik az FC Sion brazil középpályása, Adryan, akit évekkel ezelőtt még nagy tehetségként tartottak számon, az utóbbi időben azonban csak botrányairól híres.

A most 24 éves játékos pályafutása során végigjárta a korosztályos brazil válogatottakat, a 2011-es U17-es vébén hat meccsen öt gólt szerzett, a Manchester United szerette is volna szerződtetni, de ő nemet mondott.

2012-ben a neves spanyol szaklap, a Don Balón a 101 legjobb, 1991 után született játékos közé sorolta.

A hazájában csak „új Zico” néven ismert játékos 18 évesen bemutatkozott a Flamengóban, majd 2014-tól elkezdte a vándorlását. Előbb Cagliariban, majd Leedsben, végül 2015–2016-ban Nantes-ban szerepelt kölcsönben, aztán 2017-ben, 2,8 millió euróért a svájci Sion szerződtette.

Úgy tűnt, meg is találja a helyét, 2017–2018-ban 18 meccsen nyolcszor, tavaly 20 bajnokin ugyancsak nyolcszor volt eredményes. Csak közben a botrányok nem kerülték el: előfordult, hogy nem csapatával ment mérkőzésre, hanem inkább egy franciaországi pókerversenyt választott, de ennél is nagyobb botrányt okozott, amikor az Instagramon posztolta női ruhás fotóit.

Az új szezont pedig már nem is Svájcban akarja megkezdeni, legalábbis ez derült ki Christian Constantin elnök nyilatkozatából.

Adryan odajött hozzám, és azt mondta, hogy el akar menni. Elengedtem. Mit tegyek valakivel, aki női ruhát visel?

– mondta Constantin.

Kiemelt fotó: Instagram

Olvasói sztorik