Nemzetközi foci

Itt az újabb mesterterv Neymar klubváltására

Kölcsönben térhet vissza Barcelonába.

A katalán RAC-1 rádiócsatorna értesülései szerint a Barcelona és a PSG között tátongó álláspontbeli különbség áthidalására felmerült az az ötlet, hogy a katalánok egyelőre csak kölcsönvennék Neymar kötelező opciós joggal – írja az eurobarca.hu.

Pedig Jordi Cardoner alelnök a szurkolói klubok világtalálkozóján a hétvégén hangsúlyozta: nincsen Neymar-ügy, mert azt előbb Párizsban kell lerendezni. A PSG ugyanis egyrészt nem akarja elveszíteni a brazilt.

Egyre cikibb, amit Neymarral csinál a Barcelona
Újból elmondták, nincs szükség a brazilra, nem is tárgyalnak róla.

De ha már elveszíti, komoly bevételt vár az átigazolástól. Számos olyan információ napvilágot látott, amelyek szerint a PSG vezetői legutolsó esetben adnák el a dél-amerikai játékost a Barcelonának a két klub közötti rossz viszony miatt.

A szituáció rendezése komoly feladat, pláne a hétvégén történtek fényében. Neymar magatartása ugyanis nem igazán nyerte el a társak tetszését, Kylian Mbappé például kilökte őt a közös fotóról a Rennes elleni Szuperkupa-siker ünneplésekor a hétvégén.

Balhé a PSG-nél: Mbappé meglökte Neymart a kupagyőzelem után
Nem ment simán a párizsiak ünneplése.

A financiális jellegű probléma rendezésére a legfrissebb értesülések alapján egy kölcsönalapú ügylet lehet a megoldás. Ezek szerint a Barcelona idén nyáron még csak kölcsönvenné a brazilt, ám a jövő nyáron kötelező jelleggel meg kellene őt vásárolnia egy, a PSG-vel megállapított összegért cserébe. Ezáltal a Barcelona pénzügyi mozgástérhez jutna, és lenne még egy éve, hogy a megfelelő erőforrásokat beszerezze.

Kiemelt kép: Benjamin Cremel / DPPI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik