Nemzetközi foci

Hétfőn ítéletet hoznak a Honvéd balhés meccséről

Az UEFA akár ki is zárhatja a Craiovát.

A hétfő a döntés napja a Budapest Honvéd számára.

Mint ismert, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) korábban arról tájékoztatta a Budapest Honvédot és a CSU Craiovát, hogy megérkezett a kispesti klub óvása. Az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága pedig mai ülésén tárgyalja a csütörtöki Európa Liga-selejtezőn történteket.

A Honvéd a hazai összecsapáson, majd az idegenbeli visszavágón is 0-0-ra végzett román riválisával, amely végül tizenegyespárbajt követően bizonyult jobbnak.

A csütörtöki visszavágó kirívó incidense a 120. percben történt: miközben a játékosok egymással kakaskodtak, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, majd jöhettek a tizenegyesek, a negyedik játékvezető felügyelete mellett. A párharc továbbjutója – jelenleg a Craiova – a görög AEK Athénnal találkozik.

Kitiltják a Honvéd meccsén balhézó román szurkolókat
Az RTL Klubnak nyilatkozott a Honvéd biztonsági vezetője.

Korábban megírtuk az egykori román játékvezető, Ion Craciunescu véleményét, amely szerint az UEFA akár ki is zárhatja a Craiovát és a meccset 3-0-val a Honvéd javára írhatja jóvá az ismert botrány miatt. Szabó Zsolt korábbi FIFA-játékvezető sem tartja elképzelhetetlennek mindezt. A szakember az M1 csatornán úgy fogalmazott, nem lenne meglepetés az Universitatea elmeszelése.

Kiemelt kép: MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!