Nemzetközi foci

Tizenegyespárbajban nyert a City a Liverpool ellen

A rendes játékidő 1-1-re végződött az angol Szuperkupa-meccsen.

Vasárnap délután az angol bajnok Manchester City a Liverpool együttesével találkozott az angol Szuperkupa-meccsen, a Community Shielden a Wembleyben. Raheem Sterling közeli találatával a City már a 12. percben megszerezte a vezetést. Öt perccel később növelhette volna előnyét a Guardiola-legénység, ám Sterling nem tudott duplázni, Alisson védte a gyenge próbálkozást.

Mandzukic lehet a Manchester United nagy nyári szerzeménye
Olasz lapértesülések szerint egyezségre jutottak az angolok a Juventusszal.

A második játékrész is City-helyzettel indult, David Silva azonban kapásból kevéssel a kapu mellé lőtt. Nem sokkal később Sterling a kapufát találta el. Az 57. percben közel volt az egyenlítéshez a Liverpool: Virgil van Dijk szöglet utáni lövése a felső kapufa után a gólvonalról kifelé pattant. Egy minutummal később Mohamed Szalah próbálkozása jött ki a kapufáról. A második félidő derekán Claudio Bravo mutatott be nagy bravúrt Szalah sarokba tartó lövésénél.

A 77. percben aztán már Bravo is tehetetlennek bizonyult, Van Dijk beadását követően Joel Matip fejelt közelről a City kapujába. A 93. percben Kyle Walker a gólvonalról ollózta ki a labdát, megmentve csapatát a góltól, így következtek a büntetők. A második körben Wijnaldum rontott, a City rúgói azonban higgadtak voltak, így Manchesterbe került a trófea.

Sterling, 0-1

Matip, 1-1

Community Shield

Liverpool – Manchester City 1-1 (0-1) büntetőkkel: 4-5
London, Wembley
Gólszerzők: Matip (77.), illetve Sterling (12.)

Kiemelt kép: ADRIAN DENNIS / AFP

Olvasói sztorik