Nemzetközi foci

Válogatott védő csatlakozott a Barcelona keretéhez

Moussa Wagué a nyártól hivatalosan is az első keret játékosa lesz, miután a katalán Barcelona bejelentette, hogy a szenegáli válogatott védő felkerül Lionel Messiékhez, és többé már nem a B csapat tagja – írja az eurobarca.hu.

Wagué a 16-os mezszámot fogja viselni, és minden bizonnyal azért kerül fel, hogy alternatívát és versenyhelyzetet biztosítson a portugál Nelson Semedo posztján. A döntéssel egyben az is világossá vált, hogy Sergi Roberto visszakerül a középpályára.

Angliába adta kölcsön kapusát a Real Madrid
Moha Ramos a Birmingham Cityhez került.

Wagué, aki a nyári Afrikai Nemzetek Kupáján második helyezett lett a szenegáli válogatottal, 2018 nyarán érkezett Barcelonába, az elmúlt szezonban pedig a B csapatban játszott. 20 meccsen két gól és három gólpassz fűződik a nevéhez a fiatalokkal, ám a fenti döntés láttán minden bizonnyal a játék többi elemében is meggyőzte a katalán vezetőket arról, hogy érdemes vele számolni.

Ernesto Valverde vezetőedző már az első csapatban is lehetőséget adott neki az elmúlt idényben, három meccsen összesen 224 percet töltött a pályán. Idén adott az esély, hogy még nagyobb szerepet kapjon a Barçában.

Kiemelt kép: Jorge Martinez/Mexsport/Photosport

Olvasói sztorik