Nemzetközi foci sport

Újabb szövetségi kapitány távozik családi okok miatt

Jill Ellis nemrég vb-aranyéremig repítette az amerikai női válogatottat.

Három héttel a világbajnokság megnyerése után bejelentette távozását Jill Ellis, az amerikai női válogatott szövetségi kapitánya. Az 52 éves edző részben családi okokkal indokolta lépését (emlékezhetünk rá, így magyarázta búcsúját a spanyol férfiválogatottat vezető Luis Enrique is). A posztot október elején adja át, de hogy kinek, az még nem dőlt el.

Ellis 2014 májusában lett a nemzeti együttes kapitánya, ő az első női edző, aki egymás után kétszer is (2015, 2019) megnyerte a női vb-t csapatával. Összesen 127 meccsen irányította a gárdát, a mérlege 102 győzelem – írja az MTI.

A tréner különböző pozíciókban már közel húsz éve az amerikai szövetségnél dolgozik, és a tervek szerint nagykövetként még legalább egy évig ott is marad.

Kiemelt kép: Zhizhao Wu/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!