Nemzetközi foci

Megvan a világbajnok középpályás új csapata

Eldőlt: az olasz Daniele De Rossi a Boca Juniors labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. Ennek lehetőségéről tegnap már beszámoltunk.

De Rossi a Boca Juniorsnál folytatja pályafutását
Az AS Roma távozó legendája egy évre ír alá az argentin klubhoz.

Azóta az argentin klub a közösségi oldalain több képet tett közzé a Buenos Airesbe érkező 36 éves futballistáról, aki számozott, nevével ellátott Boca-pólóval pózolt, és a sajtóhírek szerint az orvosi vizsgálat elvégzését követően pénteken vesz részt az első edzésen, hétfőn pedig hivatalosan is bemutatják.

A 117-szeres válogatott, 2006-ban világbajnok De Rossi a legutóbbi szezon végén, 18 év után hagyta el az AS Romát, amelyben Francesco Totti visszavonulását követően csapatkapitány lehetett.

De Rossi 616 mérkőzésen 63 gólt szerzett a rómaiaknál, a 2018-2019-es szezonban viszont többször volt sérült, ám így is 22 találkozón szerepelt.

A középpályás májusban jelentette be távozását, de azonnal hozzátette: nem áll szándékában visszavonulni, és máshol keres magának új kihívásokat. Ezt a Boca Juniorsnál találta meg, melynek sportigazgatója, Nicolás Burdisso 2009-tól 2014-ig klubtársa volt az olasz fővárosban.

De Rossi új klubjáról annyit mondott: nem akarta abbahagyni karrierjét azzal a sajnálatos érzéssel, hogy nem viselte a Boca Juniors mezét.

Kiemelt kép: HO / TELAM / AFP

Olvasói sztorik