Nemzetközi foci sport

Megvan a világbajnok középpályás új csapata

Eldőlt: az olasz Daniele De Rossi a Boca Juniors labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. Ennek lehetőségéről tegnap már beszámoltunk.

De Rossi a Boca Juniorsnál folytatja pályafutását
Az AS Roma távozó legendája egy évre ír alá az argentin klubhoz.

Azóta az argentin klub a közösségi oldalain több képet tett közzé a Buenos Airesbe érkező 36 éves futballistáról, aki számozott, nevével ellátott Boca-pólóval pózolt, és a sajtóhírek szerint az orvosi vizsgálat elvégzését követően pénteken vesz részt az első edzésen, hétfőn pedig hivatalosan is bemutatják.

A 117-szeres válogatott, 2006-ban világbajnok De Rossi a legutóbbi szezon végén, 18 év után hagyta el az AS Romát, amelyben Francesco Totti visszavonulását követően csapatkapitány lehetett.

De Rossi 616 mérkőzésen 63 gólt szerzett a rómaiaknál, a 2018-2019-es szezonban viszont többször volt sérült, ám így is 22 találkozón szerepelt.

A középpályás májusban jelentette be távozását, de azonnal hozzátette: nem áll szándékában visszavonulni, és máshol keres magának új kihívásokat. Ezt a Boca Juniorsnál találta meg, melynek sportigazgatója, Nicolás Burdisso 2009-tól 2014-ig klubtársa volt az olasz fővárosban.

De Rossi új klubjáról annyit mondott: nem akarta abbahagyni karrierjét azzal a sajnálatos érzéssel, hogy nem viselte a Boca Juniors mezét.

Kiemelt kép: HO / TELAM / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!