Nemzetközi foci

Műtét és több hónapos kényszerpihenő vár Asensióra

Madridi sokk.

Bekövetkezett, amitől nagyon tartottak a Real Madridnál: kiderült, hogy műtét és több hónapos kényszerpihenő vár Marco Asensióra. A spanyol válogatott kitűnősége az Arsenal elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg az Egyesült Államokban.

A madridi klub szerdai tájékoztatása szerint a 23 éves középpályásnak a bal térdében elszakadt a keresztszalagja, amit a napokban megműtenek – írja az MTI.

A spanyol sajtó arról számolt be, hogy ilyen sérülésnél hat-nyolc hónap a felépülési idő. Ahogy arról beszámoltunk, a Real Madrid 2–2-es döntetlent játszott az Arsenallal, a találkozót követő tizenegyespárbajt megnyerték a spanyolok. Asensio a szünetben állt be csereként, és az 59. percben ő szerezte a madridiak egyenlítő találatát. A 65. percben viszont már le kellett cserélni, mert kitámasztást követően a földre rogyott.

A 24-szeres válogatott játékos az elmúlt idényben 44 tétmérkőzésen lépett pályára a Real Madridban, hat gólt szerzett és kilenc gólpasszt adott.

Spanyol sajtóinformációk szerint a madridi klub nyári átigazolási terveit nagymértékben befolyásolja Asensio váratlan kiesése. Meghiúsíthatja az angol, kínai és német ajánlatokkal rendelkező Gareth Bale, valamint az Arsenal által kiszemelt Daniel Ceballos korábban biztosra vélt távozását.

Kiemelt kép: Ira L. Black/Corbis via Getty Images

Olvasói sztorik