Nemzetközi foci

A Real Madrid és a Liverpool is indul a kibővített klubvébén

Lapértesülések szerint két klub helye már biztos a FIFA új sorozatában.

Már korábban szó esett róla, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) 2021-től kibővíti a klubvilágbajnokságot úgy, hogy egy-egy kontinenst több együttes képvisel a nyári szünet idejére (júniusban 18 nap) áthelyezett tornán. A tervezet szerint 24 csapat vághat neki a sorozatnak, három nyolccsapatos csoportban. Európa nyolc, Dél-Amerika hat, Afrika, Ázsia és a CONCACAF-országok három-három, míg Óceánia egy együttest delegálhat.

Korábban arról szóltak a beszámolók, hogy a nyolc európai indulót a Bajnokok Ligája és az Európa Liga adja: a tornát megelőző négy szezon négy-négy győztese képviseli a kontinenst.

Az AS most azt írja, két együttes indulása biztos egyelőre: a tavalyi BL-győztes Real Madrid és az idei aranyérmes Liverpool nekivág a sorozatnak, melynek első kiírásának Kína adhat otthont. Egy nemzetet maximum két együttes képviselhet, így az Atlético Madrid (2018) és a Chelsea (2019) Európa Liga-sikerével elvileg „beteltek” volna a spanyol és az angol helyek, viszont várhatóan a BL és az EL között is tesz különbséget a nemzetközi szövetség, így például ha a Barcelona megnyeri a következő két BL-kiírás egyikét, akkor az Atléti helyett ott lehet a klubvébén.

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik