Nemzetközi foci sport

Karnyújtásnyira volt a csodától Haiti

Haitit nem sorolnánk a legnagyobb futballnemzetek közé, ennek ellenére óriási menetelést produkált az Arany Kupában. Az észak- és közép-amerikai válogatottaknak kiírt torna első elődöntőjében rendes játékidőben nem született gól, így Mexikó ellen már csak 30 percet kellett volna kihúzni.

Ez azonban már nem sikerült. A hosszabbításból csak néhány perc telt el, amikor Raúl Jiménez lábát megrúgta Haiti egyék hátvédje, a sértett pedig maga értékesítette a büntetőt.

Mexikó egyébként végig dominált, 70%-ban birtokolta a labdát és 25-ször lőtt kapura Haiti 10 próbálkozásával szemben. Még így is összejöhetett volna az egyenlítés, ám a 119. percben a felső léc megmentette Mexikót, amely így 2015 után újra ott lesz a fináléban.

Haiti a csoportját százszázalékos mutatóval nyerte meg, majd Kanada ellen 2-0-s hátrányból, egy félidő alatt három gólt rúgva jutott legjobb négy közé. Az újabb csodára már nem maradt ereje. A válogatott így is történelmet írt, korábban soha nem sikerült az Arany Kupa negyeddöntőjénél tovább jutnia.

A másik ágon Jamaika játszik majd az Amerikai Egyesült Államokkal a döntőért.

Végeredmény – Arany Kupa, elődöntő

Mexikó–Haiti 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Gólszerző: Jiménez (93.)

Kiemelt kép: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!