Nemzetközi foci

Karnyújtásnyira volt a csodától Haiti

Haitit nem sorolnánk a legnagyobb futballnemzetek közé, ennek ellenére óriási menetelést produkált az Arany Kupában. Az észak- és közép-amerikai válogatottaknak kiírt torna első elődöntőjében rendes játékidőben nem született gól, így Mexikó ellen már csak 30 percet kellett volna kihúzni.

Ez azonban már nem sikerült. A hosszabbításból csak néhány perc telt el, amikor Raúl Jiménez lábát megrúgta Haiti egyék hátvédje, a sértett pedig maga értékesítette a büntetőt.

Mexikó egyébként végig dominált, 70%-ban birtokolta a labdát és 25-ször lőtt kapura Haiti 10 próbálkozásával szemben. Még így is összejöhetett volna az egyenlítés, ám a 119. percben a felső léc megmentette Mexikót, amely így 2015 után újra ott lesz a fináléban.

Haiti a csoportját százszázalékos mutatóval nyerte meg, majd Kanada ellen 2-0-s hátrányból, egy félidő alatt három gólt rúgva jutott legjobb négy közé. Az újabb csodára már nem maradt ereje. A válogatott így is történelmet írt, korábban soha nem sikerült az Arany Kupa negyeddöntőjénél tovább jutnia.

A másik ágon Jamaika játszik majd az Amerikai Egyesült Államokkal a döntőért.

Végeredmény – Arany Kupa, elődöntő

Mexikó–Haiti 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Gólszerző: Jiménez (93.)

Kiemelt kép: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik