Nemzetközi foci

Halálos fenyegetést kapott a kolumbiai focista, aki kihagyta az utolsó tizenegyest

Sajnos a múlt alapján már tudhatjuk, nem jó előjel, ha egy kolumbiai futballista egy fontos tornán meccset befolyásoló hibát követ el. Szegény Andrés Escobar 25 évvel ezelőtt az életével fizetett azért az öngólért, amit az Egyesült Államok elleni vb-meccsen rúgott.

Anya, ezért az öngólért meg fogják ölni a testvéredet - a focivébék legnagyobb drámái
A dráma természetes velejárója egy focivébének, de vannak különösen kiemelkedő esetek. Gyilkosság egy rossz mozdulat miatt, az egész világot sokkoló roham a vb-döntő előtt, végzetes fejes a fináléban és nemzeteket szembefordító mészárlás a pályán.

A jelenleg zajló Copa Américán Kolumbia kapott gól nélkül, háromból három győzelemmel abszolválta a csoportkört, a negyeddöntőben azonban tizenegyesekkel kiesett Chile ellen.

A tizenegyeseknél az első négy rúgó mindkét csapatban gólt szerzett, aztán a kolumbiai William Tesillo hibázott, Alexis Sánchez pedig az elődöntőbe lőtte Chilét.

A meccs másnapján a Mexikóban légióskodó Tesillo elárulta, ő és felesége is ocsmány üzeneteket kaptak a közösségi médiában a kiesést jelentő hiba miatt, és az üzenetek között volt halálos fenyegetés is. A védő felesége, Daniela Mejia az Instagram-oldalára tett ki egy screenshotot az egyik üzenetről, amelyben valaki azt kívánta Tesillónak, hogy ugyanaz történjen vele, mint Escobarral.

Csapattársa, Juan Cuadrado a védelmébe vette Tesillót, amikor azt mondta, az edzéseken ő számított a legbiztosabb rúgónak, ezért is lőtte ő az utolsó tizenegyest, mert úgy tűnt, elbírja majd a nagy nyomást.

A szintén mexikói klubban focizó Edwin Cardona pedig azt nyilatkozta, Tesillo az egész bajnokság egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa volt, úgyhogy egyáltalán nem korrekt dolog a kommentekben szemétkedni vele.

A Copa első elődöntőjében magyar idő szerint szerda hajnalban Brazília és Argentína találkozik, majd egy nappal később Chile és Peru csap össze.

Olvasói sztorik