Nemzetközi foci

Szenzációs góllal üzent Zidane-nak a mellőzött Real-játékos

Az U21-es Európa-bajnokság első nagy rangadóját a házigazda olaszok játszották a spanyolokkal. Mindkét csapatban hemzsegtek az ismerős nevek, az egyik oldalon Federico Chiesa (Fiorentina), Nicolo Barella (Cagliari), Moise Kean (Juventus) vagy Lorenzo Pellegrini (Roma), a másikon Dani Ceballos (Real Madrid), Borja Mayoral (Real Madrid), Fabián Ruiz (Napoli) vagy Igor Zubeldía (Real Sociedad) mindenki számára ismerős lehet, aki követi az olasz, illetve a spanyol bajnokságot.

A 10. percben az előző U21-es Eb legjobb játékosának választott Ceballos villant, 22 méterről szenzációs gólt csavart a bal felsőbe.

Ceballos a nemrég véget ért idényben 23 bajnokin 1246 percet kapott, vagyis átlagban 54 percet, és 3 góllal zárt.

Hogy aztán lesz-e maradása a Realnál, az erősen kérdéses, mindenesetre ha így folytatja, nem lesz nehéz olyan klubot találnia, amely szívesen látja.

A olaszok a 20. perctől kezdték átvenni az irányítást, és ennek az lett az eredménye, hogy Chiesa egy Ceballoséhoz hasonlóan látványos góllal egyenlített: már az sem volt csúnya, ahogy ragadt a lábához a keresztlabda, aztán egy az egyben simán megverte az emberét, majd éles szögből meglepte a kapust.

Az első félidő 1-1-gyel zárult, a második felvonás viszont az olaszoknak sikerült jobban, előbb Chiesa szerezte meg második gólját, miután lecsapott egy lecsorgó labdára,

majd a 3-1-es végeredményt Pellegrini állította be egy videózás után megítélt büntetőből.

U21-es Eb, A csoport, 1. forduló:

Olaszország – Spanyolország 3-1 (1-1)
Lengyelország – Belgium 3-2 (1-1)

Kiemelt kép: Maria Jose Segovia / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik