Nemzetközi foci

Pogba úgy érzi, eljött az idő a váltásra

Sajtóhírek szerint ezt sztrájkkal is bizonyítaná az MU klasszisa.

A Reutersnek adott interjút a szponzori túrája miatt éppen Ázsiában tartózkodó Paul Pogba. Az angol Premier League-ben szereplő Manchester United világbajnok középpályása a távozásával kapcsolatban sejtelmesen nyilatkozott: úgy tűnik, elérkezett az idő a váltásra.

Három éve vagyok Manchesterben, jó és rossz pillanatokat is átéltem, ahogy mindenki. A legutóbbi szezon volt a legjobb idényem, és azt hiszem, ez egy jó pillanat arra, hogy új kihívásokat keressek valahol máshol. Ezen gondolkozom: új kihívásokat szeretnék valahol máshol

– erősítette meg távozási szándékát Paul Pogba.

Mindezt a spanyol abc.es azzal egészítette ki, hogy Pogba már kérte is klubját, hadd tárgyaljon az iránta érdeklődő csapatokkal – állítólag a Real Madrid kiemelt figyelemmel követi az eseményeket, Zinédine Zidane vezetőedző szívesen látná csapata soraiban a középpályást, aki szintén szívesen dolgozna együtt honfitársával. A nehézség csupán annyi, hogy az MU 180 millió eurót kérne játékosáért, míg a Real 125-nél többet nem fizetne.

Ráadásul Pogba fizetési igénye sem szállhat el: 11 milliót kapna évente, úgy, mint a szintén frissen igazolt Eden Hazard, így továbbra is Sergio Ramos maradna a legjobban fizetett játékos évi 12 millió euróval. Hozzáteszik, Pogba ebbe bele is menne, így már csak az MU térfelén pattog a labda, amely felé állítólag a játékos jelezte: ha nem engedik el, akár az előszezon meccseit is kihagyhatja tüntetésképpen.

A francia klasszis 2016-ban a Juventustól igazolt a Manchester Unitedbe akkor világrekordnak számító 89.3 millió fontért. Legutóbb a Premier League álomcsapatába is bekerült – 92 meccsen eddig 24 gólja van a klub színeiben.

Kiemelt kép: Oli Scarff/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik