Nemzetközi foci

Zseniális szólógól és ukrán siker az U20-as vébé döntőjében

A tornán veretlenül a döntőbe jutó Ukrajna hamar bajba került a lengyelországi U20-as világbajnokság Dél-Korea elleni fináléjában, a játékvezető ugyanis videón visszanézte a nyolcvanadik másodpercben az ukrán 16-osnál történt kétes esetet, majd büntetőt ítélt az ázsiaiaknak, amit a Valenciában játszó Kang In Lee lőtt be.

Az ukránok félórával később tudtak válaszolni, Vladiszlav Szupriaha csapata szempontjából a legjobbkor szerezte első gólját a tornán.

A Dinamo Kijev játékosa annyira belejött, hogy a második félidőben is pöckölt egyet, egy szerencsésen elé kerülő labdát küldött a jobb alsóba.

A hajrában nagyon nyomott Korea, a Real Madrid kötelékéhez tartozó Andrej Lunyin egy ízben óriásit védett, egy szöglet utáni fejest tolt a lécre.

A 89. percben aztán minden eldőlt, Heorhij Cvitaisvili a saját térfelén szerzett labdát, két embert faképnél hagyott, majd óriási sprintet vágott ki, még egy védőt megforgatott és végül a bal alsót választotta. Aztán gólöröm gyanánt mutatta a társaknak, hogy segítsenek, mert mindkét lába begörcsölt.

Ukrajna így hátrányból fordítva lett világbajnok, és veretlenül nyerte meg tornát, ami az ország legnagyobb futballsikere.

A koreai vereség pedig azt jelenti, hogy továbbra sem nyert FIFA-tornát ázsiai csapat.

U20-as világbajnokság, döntő:

Ukrajna – Koreai Köztársaság 3-1 (1-1)

 

a 3. helyért:
Ecuador – Olaszország 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Kiemelt kép: Alik KEPLICZ / AFP

Olvasói sztorik