Nemzetközi foci

A PSG-nek is kell De Ligt

A Barcelonával szóba hozott tehetség nevét most a francia klubnál emlegetik.

Alig két napja már arról szóltak a hírek, hogy az FC Barcelona egyezségre jutott Matthijs de Ligt átigazolásának ügyében az őt foglalkoztató Ajaxszal, és 75 millió euróért Hollandiából Spanyolországba teszi át székhelyét. Azonban a holland De Telegraaf azt írja, mégsem biztos, hogy a LaLiga felé veszi az irányt a 19 éves védő.

A lap úgy tudja, De Ligt ügynöke, Mino Raiola szerdán Párizsban járt, hogy személyesen egyeztessen a Paris Saint-Germain sportigazgatójával, Antero Henriquével. A francia klub állítólag egy ötéves szerződésajánlattal állt elő, így versenybe száll a Barcával a holland válogatott labdarúgó játékjogáért. Hozzáteszik: édesanyját és barátnőjét is vendégül látták nemrég a francia fővárosban, miközben De Ligt éppen a holland válogatottal készült a Nemzetek Ligájára.

Szintén a fenti cikk jegyzi meg, hogy hasonló volt a forgatókönyv januárban Frenkie de Jong átigazolásánál: a PSG már a barátnőjének is bemutatta Párizst, azonban a szintén Ajax-játékos végül a Barcelona mellett döntött.

Kiemelt kép: Filipe Amorim/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik