Nemzetközi foci

Jovicsot bemutatta a Real Madrid, de a nagy dobás csütörtökön jön

Hetvenezer szurkolót várnak a Bernabéu-stadionba: érkezik Eden Hazard.

Eseménydús napokat él Luka Jovics. Hétfőn hatalmas gólt lőtt Litvániának a szerb válogatottban, majd Madridban átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, szerdán pedig bemutatta a Real.

A sajtó képviselői előtt a szerb futballista természetesen kifejtette, nagyon örül, hogy Európa egyik legjobb csapatába került („Én vagyok a világ legboldogabb embere.”), míg Florentino Pérez klubelnök leszögezte, a gyengécske idény után indul az új „projekt”, melynek fontos pillére lehet a fiatal támadó.

Luka Jovics madridi igazolása nyolc napja vált hivatalossá. A 21 esztendős csatárért hatvanmillió eurót fizet a Real, a szerződés 2025-ig szól. Jovics öt éve a Crvena zvezdából igazolt a Benficába, ahol nem tudott gyökeret verni, a portugál klub kölcsönadta az Eintracht Frankfurtnak.

Itt indult be igazán Jovics karrierje, a Bundesliga legutóbbi idényében 32 meccsen 17 gól fűződik a nevéhez, és szépen termelt az Európa Ligában is. Mostantól a BL lesz az európai porondja.

A Real Madrid csütörtökön is bemutat egy új fiút, méghozzá Eden Hazard-t. A spanyol sajtó szerint a belga szupersztárt nem véletlenül időzítették este hétre: annak idején Cristiano Ronaldót (valamint Kakát és Karim Benzemát) is ekkor mutatták be a Bernabéu-stadionban.

A klub nem titkolt célja, hogy legalább hetvenezer szurkoló legyen az arénában…

A kiemelt képen Jovics és Pérez elnök. Fotó: realmadrid.com

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Olvasói sztorik