Nemzetközi foci

Ryan Giggs nem beszél mellé: ezért jön Pestre Wales

Első a harmadikkal az Eb-selejtező E-csoportjában.

Muszáj pontot szereznie a walesi válogatottnak kedden (20.45, tv: M4 Sport) a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Ryan Giggs szövetségi kapitány szerint.

Kiváló ellenféllel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa. Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk

mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a szakvezető.

Giggs kifejtette: a walesieknél mindenki egészséges, de a hétfői edzés fényében dönt arról, mennyi változtatás szükséges a szombati mérkőzéshez képest, amelyen csapata 2–1-re kikapott a horvátországi Eb-selejtezőn. Hozzátette, némi vérfrissítés minden bizonnyal jót tesz majd, mert sokaknak „sok meccs van a lábában” így a szezon végén. Kiemelte: ezt nem kifogásként említette, mert ez válogatott szinten mindenhol problémát jelent júniusban – írja az MTI.

Az eszéki találkozóra visszautalva elmondta, a vereség ellenére elégedett a csapatával, mert a második félidőben jobban játszott ellenfelénél, ráadásul megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, még ha azok ki is maradtak.

Újságírói kérdésre elárulta, úgy emlékszik a ZTE–Manchester United 2002-es Bajnokok Ligája-selejtezőre – amelyen a vesztes angol csapat tagjaként pályára lépett –, mintha tegnap történt volna. Nevetve azt is hozzáfűzte: mivel 1–0-ra kikaptak, szeretné kitörölni az emlékezetéből.

A magyar válogatott a három mérkőzésen szerzett hat ponttal vezeti csoportját, míg a walesi két találkozón három pontot gyűjtött. Az ötösből az első kettő kijut a 2020-as, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

Kiemelt kép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Olvasói sztorik