Nemzetközi foci

A holland kapitány tudja, mi az ellenszer Cristiano Ronaldóval szemben

Ronald Koeman képesnek tartja csapatát a Nemzetek Ligája megnyerésére.

A holland labdarúgó-válogatottat – azzal együtt is, hogy csütörtökön hosszabbításos mérkőzést játszott – képesnek tartja a Nemzetek Ligája megnyerésére Ronald Koeman szövetségi kapitány.

A tréner azzal indokolta optimizmusát, hogy a kispadon is remek labdarúgói vannak, nagyszerű keretből tud meríteni. A hollandok csütörtökön 3-1-re verték az angolokat a guimaraesi elődöntőben úgy, hogy előbb ledolgozták hátrányukat, majd a hosszabbításban még két gólt szereztek. A vasárnapi döntőben a hazai közönség előtt játszó portugálokkal találkoznak, akik egy nappal korábban a svájciakat verték 3-1-re Portóban – írja az MTI.

A Barcelona bejelentkezett Buffonért?
A katalánok szerződést ajánlottak az olasz kapuslegendának.

Én úgy láttam, hogy azon a mérkőzésen Svájc időnként jobban játszott, de persze ez nem csupán a labdatartásról szól, az eredmény számít

– emelte ki Koeman, aki szerint a szerdán három gólt szerző Cristiano Ronaldo ellen néha lehetetlen hatékonyan védekezni, a portugál sztár hihetetlen dolgokat művel.

A legjobb, amit tehetünk, hogy megkaparintjuk a labdát és magunknál tartjuk, mert amíg nálunk van, ő sem tud támadni

– mondta. A labdatartással egyébként elégedett volt a tréner az angolok elleni mérkőzésen, azzal viszont nem, hogy túl sokat passzoltak oldalra.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya “hihetetlen estéről” beszélt, és úgy vélekedett, hogy csapata sokat tanult egy komoly képességekkel rendelkező ellenféltől, amely általuk korábban nem ismert nehézségek elé állította őket.

A hollandok nagyon jól és intenzíven passzoltak

– adott némi magyarázatot. Ugyanakkor úgy értékelt, hogy az ő csapata időnként veszélyesen játszott, a hollandok egyenlítése után ismét elkezdte diktálni a tempót. Kitért rá: a 85. percben úgy tűnt, megint előnybe kerülnek, de videobírós elemzés után elvették a találatukat, a hosszabbításban pedig, amikor hátrányba kerültek, futottak az eredmény után. A harmadik gólt a fáradtság számlájára írta.

Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés nagyon fontos volt a számunkra, és bár a következő napok fájdalmasak lesznek, erősebbekké válunk a megszerzett tapasztalatoktól

– mondta Southgate.

Vasárnap 15 órától Svájc-Anglia mérkőzés lesz Guimaraesben a bronzéremért, majd 20.45-től következik a Portugália-Hollandia döntő Portóban.

Kiemelt kép: Filipe Amorim / NurPhoto