Nemzetközi foci

A Chelsea a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbez az átigazolási tilalom miatt

Ez a londoniak utolsó reménye a FIFA döntése ellen.

Az Európa-liga győztes Chelsea a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) támadta meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) kapott büntetését, mellyel két átigazolási időszakból kizárta a szervezet. A CAS pénteken jelentette be, hogy megkapta a londoni klub beadványát, és elképzelhető, hogy nem tart majd meghallgatást az ügyben, hanem a felek írásos beadványai alapján hozza meg határozatát. A bíróság azt nem közölte, hogy mikorra várható döntés – írja az MTI.

A Barcelona bejelentkezett Buffonért?
A katalánok szerződést ajánlottak az olasz kapuslegendának.

A FIFA februárban azért büntette meg az angol egyesületet, mert az 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A két átigazolási időszakra (idén nyárra és a jövő januárra) vonatkozó eltiltás mellett a klubnak 600 ezer svájci frankot is kell fizetnie.

A Chelsea szinte rögtön fellebbezett a nemzetközi szövetségnél, ám annak fellebbviteli bizottsága márciusban elutasította a beadványt, majd az együttes áprilisban benyújtott újabb kérelmére annyit enyhített eredeti ítéletén, hogy a tiltás idejére engedélyezte a klubnak ifjúsági futballisták regisztrálását.

Kiemelt kép: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik