Nemzetközi foci sport

Sokk a braziloknak: Neymar kidőlt, kihagyja a Copa Américát

A bokájára kapott egy rúgást a Katar elleni edzőmeccsen.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban Brazília 2-0-ra verte Katart barátságos mérkőzésen, így már csak egy felkészülési találkozója maradt hátra (Honduras ellen, vasárnap) a jövő szombaton kezdődő Copa América előtt. A brazilok Richarlison és Gabriel Jesús találataival nyertek, azonban ismét Neymar került középpontba a meccsen: a két gól között, már a 21. percben le kellett cserélni, és mankóval hagyta el a stadiont a lefújást követően.

A brazil szövetség már meg is erősítette: a bokája sérült meg, s az is eldőlt, hogy nem jön rendbe a válogatott tornára, így kihagyja azt. Cseréjéről hamarosan dönt a szakvezetés.

Kiemelt kép: Ricardo Botelho/Brasil Photo Press/AFP

A Copa América további résztvevői közül Peru 1-0-ra legyőzte Costa Ricát, Paraguay viszont nem bírt Hondurasszal (1-1), míg Venezuela 3-1-re kikapott Mexikótól. A mexikóiak argentin szövetségi kapitányának, Gerardo Martinónak ez volt a harmadik mérkőzése a kispadon, csapata mindháromszor győzött. Korábban Paraguayt (4-2) és Chilét (3-1) is megverte a mexikói válogatott.

Felkészülési mérkőzések, eredmények:

Brazília-Katar 2-0 (2-0)
Peru-Costa Rica 1-0 (0-0)
Paraguay-Honduras 1-1 (1-0)
Mexikó-Venezuela 3-1 (1-1)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!