Nemzetközi foci

Mi, magyarok is kellettünk a foci új világrekordjához

Különleges Guinness-rekordot állítottak fel Madridban, egy nappal a Bajnokok Ligája döntője előtt:

összesen 57 ország fiatal labdarúgói edzettek közösen egy pályán, köztük a Ferencváros egyik játékosa is.

A Bajnokok Ligája hivatalos támogatója, a Gazprom 2013-ban hívta életre a Foci a Barátságért nevű nemzetközi gyermekprogramját, amely idén a BL-hez kapcsolódik és így ellátogatott a spanyol fővárosba, ahol június 1-jén majd a Liverpool-Tottenham finálét rendezik. Magyarországot a Fradi U12-es játékosai, Vas Hajna, Madarász Ádám és Mudra Márk képviselik, valamint elkísérte őket edzőjük, Korolovszky Gábor. A gyerekek két napon át közös edzéseken és fórumokon vettek részt, pénteken pedig elkezdődött maga a focitorna, amelynek döntőjét majd szombaton rendezik a Plaza Mayoron, Madrid főterén.

Vas Hajna a világrekordot hozó edzésen épp kapura lő Fotó: 24.hu

A minivébének is beillő esemény – amelynek végeredményéről majd a döntő után írunk – első napjára kilátogatott Miquel Puig, az egyik barcelonai akadémia vezérigazgatója, valamint a Barca korábbi utánpótlás edzője, Josep Gambau is. Ők közösen tartottak aztán egy edzést, amelyet külön csoportokban, de ugyanazon a pályán végeztek el a gyerekek, az országokat egy-egy játékos képviselte, a magyarok Vas Hajna. A Guinness helyszínen tartózkodó munkatársa aztán elmondta, bár komoly kritériumrendszert állítottak fel, a kezdeményezés sikerült, így sikeres volt a rekordkísérlet.

A gyermekprogramban szereplő labdarúgók és edzőik élőben nézhették meg a BL-döntőt a madridi Wanda Metropolitano stadionban.

Nyitókép: Football for Friendship

Olvasói sztorik