Nemzetközi foci

Zidane nyomdokaiba lépett a Real-legenda

A klub korábbi legendás csatára, Raúl lesz a következő idényben a Real Madrid tartalékcsapatának, a Castillának az edzője.

A Castilla jelenleg a harmadosztály rájátszásának visszavágójára készül (a negyeddöntő első meccsét otthon 3-1-re nyerte a Cartagena ellen), de bárhogy is végződik a szezon, az őszt mindenképp Raúllal kezdi a csapat.

A most 41 éves Raúl 13 évesen még az Atlético Madridnál játszott, de 1994-ben a Realhoz igazolt, amit utólag valószínűleg élete legjobb döntésének tart. A Reallal többek között hat bajnoki címet és három BL-t nyert, 741 mérkőzésével ő a csúcstartó, és 323 góljánál csak Cristiano Ronaldo szerzett többet.

A spanyol válogatott 102 találkozón 44-szer talált be, így David Villa mögött második az örökrangsorban. A kinevezésével folytatódik az a tendencia, hogy a Real korábbi játékosait nevezi ki a Castilla élére, az elmúlt években Zinédine Zidane és Santiago Solari is dolgozott a második csapatnál, és végül mindketten az első csapat kispadján kötöttek ki.

Raúl pénteken fejezi be azt az edzői tanfolyamot, amely után megkapja a pro licencet, és olyan korábbi játékosokkal végezte a kurzust, mint Júlio Baptista, Víctor Valdés vagy Xabi Alonso. Raúl már ebben az idényben is belekóstolt az edzősködésbe, mivel a Real két utánpótláscsapatát irányította.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik