Nemzetközi foci

Andre Villas-Boas lett az Olympique Marseille vezetőedzője

Az Olympique Marseille labdarúgócsapatának kispadjára ül le.

A portugál Andre Villas-Boas lett a francia Olympique Marseille labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub keddi bejelentése szerint a 41 éves trénerrel két évre szóló megállapodást kötöttek, és július elsején áll munkába.

Villas-Boas az FC Portónál alapozta meg hírnevét, amellyel 2011-ben megnyerte az Európa-ligát. Azt követően irányította a Chelsea, a Tottenham Hotspur és a Zenit csapatát, legutóbb pedig a kínai Sanghaj SIPG edzője volt, amelytől 2017 őszén távozott.

José Mourinho egykori segítője – a Chelsea-nél, majd az Internazionalénál – a francia gárda első portugál edzője lesz.

Villas-Boas a Marseille kispadján Rudi Garcia helyét foglalja el, aki annak ellenére távozott az idény végén, hogy tavaly októberben 2021 nyaráig szóló szerződést kötött. A francia együttes az ötödik helyen zárta a bajnokságot, 13 vereséget szenvedett és 52 gólt kapott, ami esetében az elmúlt 30 év legrosszabb mutatója. A dobogós csapatokkal (Paris Saint-Germain, Lille, Lyon) szemben ráadásul mind a hat mérkőzését elveszítette. Az Európa-liga előző idényében döntős együttes a 2018/19-es El-szezonban a csoportkör hat mérkőzésén csak egy pontot szerzett. A Marseille a következő idényben biztosan nem szerepelhet a nemzetközi kupában – írja az MTI.

Kiemelt fotó: Rita Franca / NurPhoto

Olvasói sztorik