Nemzetközi foci

Ezért a 17 éves brazilért állhat sorba Európa

Brazíliában egy 17 éves csatár tartja lázban a rajongókat: a Fluminense játékosa, Joao Pedro minden sorozatot figyelembe véve 11 meccsen 8 gólt lőtt. Különösen az Atlético Nacional elleni meccs sikerült jól a tehetségnek, úgy szerzett mesterhármast, hogy a 8. percben már duplázott.

Pedro jövője elméletileg már kőbe lenne vésve, mivel 2020 első napján csatlakozna a Watfordhoz, csakhogy a Gazzetta szerint fordulat állt be az ügyben. Az anyagi gondokkal küzdő Fluminense fura üzletet kötött: az angol klub 10 millióért viheti el a csatárt, amelyből 2,5 millió eurót előre ki is fizetett, csakhogy egy kitétel szerint máshová is igazolhat a 17 éves futballista.

Itt jön képbe a Liverpool, amely állítólag rálicitál a Watfordra és 30 millióig is elmennez az új Neymarként emlegetett támadóért. Ebben az esetben a Fluminense visszautalja az előre kifizetett 2,5 milliót a másik angol egyesületnek.

Persze kérdéses, hogy az olasz lap értesülése mennyire helytálló, ugyanakkor az sem kizárható, hogy ha a Liverpool licitálni kezd Joao Perdóra, akkor más klubok is megteszik majd ezt.

Kiemelt kép: Bruna Prado/Getty Images

Olvasói sztorik