Nemzetközi foci

A végére kiütötte a Bayern a Lipcsét a kupadöntőben

A Bayern München története során 19. alkalommal nyerte meg a labdarúgó Német Kupát, miután a berlini döntőben 3-0-ra verte az RB Leipziget. A bajorok idén is dupláztak, ők az aranyérmesek a Bundesligában is. A Lipcse sokáig jól játszott, de ziccereket hibázott elsősorban a parádézó Manuel Neuer miatt.

A lipcseiek kezdőjében ott volt a két magyar válogatott játékos, a Bundesliga-legjobbjának választott Gulácsi Péter, és az év csapatába a kapus mellett szintén jelölt Willi Orbán is. Jól kezdett a Leipzig, de aztán a Bayern volt, amely vezetést szerzett, Lewandowski igazolta klasszisát a 29. percben, amikor nehéz helyzetből is a kapuba fejelt.

A Bayern első gólja:

Neuernek a meccs elején, majd a második felvonás kezdetén is volt egy-egy nagy bravúrja, ezzel nagyban hozzájárult a Bayern későbbi győzelméhez. Na, meg Süle, aki az 57. percben a kapu torkából tisztázott.

A Lipcse sorsa a 78. percben pecsételődött meg, ekkor Coman fordult le a védőjéről, majd bombázott Gulácsi kapujába, a magyar kapus ennél a gólnál is verve volt. A végeredmény a 86. percben alakult ki, amikor Lewandowski lépett ki egy előrevágott labdával, majd Gulácsi felett a kapuba pörgetett.

Coman döntötte el:

Lewandowski pedig lezárta a meccset:

A találkozó végén Arjen Robben és Franck Ribéry is beállt a münchenieknél, ez volt a két legenda utolsó meccse a csapatban.

Eredmény – Német Kupa, döntő

RB Leipzig – Bayern München 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Lewandowski (29., 85.), Coman (79.)

Nyitókép: Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik