Nemzetközi foci sport

A PSG közleményben tisztázta, hogy Mbappé náluk marad

Vasárnap tartották a francia élvonal, a Ligue 1 legutóbbi szezonjának díjátadóját, a legjobb játékosnak pedig a PSG világbajnok csatárát, Kylian Mbappét választották. Amikor a 20 éves csatár átvette az elismerést, akkor arról kezdett beszélni, hogy a jövőben több felelősséget akar vállalni és közben olyan utalást tett, hogy lehet elhagyja a párizsi együttest. Amikor erre rákérdeztek az újságírók, akkor megerősítette ezt.

Ez volt az a pillanat, amikor ki kellett mondani. Ha mondok valamit, azt úgy is gondolom. Ha a PSG-ben maradok, rendben van, ha máshol folytatom, akkor máshol.

A PSG nem siette el a reagálást, így a történet gyorsan eszkalálódott, több cikk is megjelent arról, hogy Mbappé el akar menni a csapattól, bár ő ezt így konkrétan nem mondta. Hétfőn aztán már a klub is kiadott egy amolyan „lassan a testtel” közleményt.

Szoros kötelék fűzi össze a PSG-t és Kylian Mbappét, a közös történet pedig a következő szezonban is folytatódik

– írták a csatárról.

Mbappé 2017 nyarán érkezett a Monacóból, azt követően, hogy bajnok lett a csapattal. Az első szezonját még kölcsönben töltötte, a PSG összesen 180 millió eurót fizet érte, a szerződése pedig 2023-ig szól. Eddig két bajnoki aranyat, valamint egy-egy Francia Kupát és francia Ligakupát nyert a párizsiakkal és egészen elképesztő számai vannak: 86 meccsen 59 gól és 32 gólpassz a mérlege. A mostani bajnoki szezonban 32 találata volt, ő lett a gólkirály.

Közben viszont a Bajnokok Ligájában egyelőre még nem tudott maradandót alkotni a PSG Mbappé és Neymar érkezésével sem, amely a két sztár megszerzése után is rendre a nyolcaddöntőig jut csak.

Nyitókép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!