Nemzetközi foci

A PSG közleményben tisztázta, hogy Mbappé náluk marad

Vasárnap tartották a francia élvonal, a Ligue 1 legutóbbi szezonjának díjátadóját, a legjobb játékosnak pedig a PSG világbajnok csatárát, Kylian Mbappét választották. Amikor a 20 éves csatár átvette az elismerést, akkor arról kezdett beszélni, hogy a jövőben több felelősséget akar vállalni és közben olyan utalást tett, hogy lehet elhagyja a párizsi együttest. Amikor erre rákérdeztek az újságírók, akkor megerősítette ezt.

Ez volt az a pillanat, amikor ki kellett mondani. Ha mondok valamit, azt úgy is gondolom. Ha a PSG-ben maradok, rendben van, ha máshol folytatom, akkor máshol.

A PSG nem siette el a reagálást, így a történet gyorsan eszkalálódott, több cikk is megjelent arról, hogy Mbappé el akar menni a csapattól, bár ő ezt így konkrétan nem mondta. Hétfőn aztán már a klub is kiadott egy amolyan „lassan a testtel” közleményt.

Szoros kötelék fűzi össze a PSG-t és Kylian Mbappét, a közös történet pedig a következő szezonban is folytatódik

– írták a csatárról.

Mbappé 2017 nyarán érkezett a Monacóból, azt követően, hogy bajnok lett a csapattal. Az első szezonját még kölcsönben töltötte, a PSG összesen 180 millió eurót fizet érte, a szerződése pedig 2023-ig szól. Eddig két bajnoki aranyat, valamint egy-egy Francia Kupát és francia Ligakupát nyert a párizsiakkal és egészen elképesztő számai vannak: 86 meccsen 59 gól és 32 gólpassz a mérlege. A mostani bajnoki szezonban 32 találata volt, ő lett a gólkirály.

Közben viszont a Bajnokok Ligájában egyelőre még nem tudott maradandót alkotni a PSG Mbappé és Neymar érkezésével sem, amely a két sztár megszerzése után is rendre a nyolcaddöntőig jut csak.

Nyitókép: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Olvasói sztorik