Nemzetközi foci

A gyászos statisztikák hűen árulkodnak a Real idényéről

Olyan lett a Real Madrid utolsó bajnokija, mint az egész idény: a Betis 2-0-ra győzött a Bernabéuban, ami felettébb kellemetlen a játékosok és a szurkolók számára is.

Hazai égéssel zárta a szezont a Real Madrid
A Real gólt sem lőtt a Bernabéuban, kettővel nyert a Betis.

Persze ne csodálkozzunk, hogy ilyen gyengére sikerült a szezon, hiszen az hamar kiderült, hogy a Juventushoz távozó Cristiano Ronaldót nem sikerült pótolni.

Ráadásul három edző is próbálta ráncba szedni a csapatot, Julen Lopeteguivel indult a szezon, majd a menesztése után érkezett a második csapattól Santiago Solari, végül pedig az Ajax elleni BL-kiesés után Florentino Pérez elnök visszahozta az elmúlt évek sikerkovácsát, Zinédine Zidane-t.

A Real a harmadik helyen zárt, a megszerzett 68 pont pedig beszédes adat, utoljára a 2001-2002-es idényben gyűjtött ilyen kevés pontot a csapat, akkor Vicente del Bosque irányításával 66 pont jött össze – és az is bronzérmet ért.

De még abban a szezonban sem szedett össze olyan sok vereséget, tizenegyet a Real, mint idén, ráadásul a 63 rúgott gól is meglehetősen vérszegény, a vizsgált időszakban ez a legkevesebb, ennél még Fabio Capellóval is többet sikerült lőni a 2006-2007-es bajnokságban (66 gól). Nem mellesleg az olasz edzővel a kevés gól ellenére is bajnok lett a Real. Tizenkét vereséggel utoljára 1999-ben zárt.

Úgy hírlik, Zidane-nak 500 millió euró áll rendelkezésére a nyáron, hogy bevásároljon, a mostani idényt, valamint a statisztikát elnézve lesz dolga bőven a francia szakembernek.

Kiemelt kép: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik