Nemzetközi foci bajnokok ligája

Végigbüntette az UEFA a BL elődöntőseit

Kivéve a Liverpoolt – Kloppék ezt is megúszták.

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága péntek délután újabb fegyelmi vétségekben hozott döntést, és a többi között a négy Bajnokok Ligája-elődöntős csapatból hármat is megbüntetett.

A grémium közleménye a Barcelona–Tottenham csoportmeccsel (1-1) kezdi a sort: a december 11-i találkozón hiányos rendezés miatt a katalánokra 20 000 eurós büntetést szabott ki. A döntőre készülő Tottenham a Manchester City elleni negyeddöntő első meccsén (1-0) nem bírta a lelátón tartani egy szurkolóját: a pályára rohanó illető miatt 5000 euró a bírság.

Szintén Tottenham: az Ajax elleni elődöntő odavágóján vétett a szabályok ellen az angol klub, a többi között csúszott a mérkőzés kezdése, amiért 10 000 eurót kell befizetni az UEFA kasszájába. Mauricio Pochettino viselkedésével is gondok akadtak: a londoniak menedzserét egymeccses eltiltással büntették, amit egy évre felfüggesztettek, így leülhet a Liverpool elleni döntőn a kispadra.

A csúszó kezdés miatt az Ajax vezetőedzője, Erik Ten Hag figyelmeztetést kapott. A klub sem úszta meg: a Juventus elleni negyeddöntőn szurkolói rendbontásokat jegyeztek fel a lelátón, amiért 52 500 eurót fizet az Ajax.

Kiemelt kép: Paul Ellis/AFP

Olvasói sztorik